Een dag met een donkere rand - Reisverslag uit Watten, Frankrijk van Simon en Ans Vietnam Laos en Thailand - WaarBenJij.nu Een dag met een donkere rand - Reisverslag uit Watten, Frankrijk van Simon en Ans Vietnam Laos en Thailand - WaarBenJij.nu

Een dag met een donkere rand

Blijf op de hoogte en volg Simon en Ans

01 Juli 2017 | Frankrijk, Watten

De dag begon wat somber; een miezerregen, zagen we vanuit het raam. Dat sloot aan bij het bericht van Lambert dat Piet Bruers is overleden. Piet, een gewaardeerd lid van de blaaskapel de Mierle-Tonnekes. Een goede trompettist, jarenlang muzikaal leider, jarenlang penningmeester en altijd een zeer betrokken lid. Dat hij nu is overleden, kwam toch nog behoorlijk onverwacht. Helaas kunnen we vanwege onze fietstocht niet bij de uitvaart aanwezig zijn.

We nemen afscheid van ons mooie hotel en gaan richting Calais. Dat is zwoegen, want een enorme tegenwind. We negeren de Teasi en gaan op de kaart naar Houtem. Daar krijgen we goede koffie en gratis ononderbroken commentaar op de politiek, het weer en de plaatselijke omstandigheden door een luidruchtige, breedsprakige en nauwelijks verstaanbare Belg. We gaan verder en zijn in Frankrijk zonder een grensovergang bemerkt te hebben.

In Bergues lunchen we in een park bij een mooi monument. En dan met iets minder tegenwind naar Watten. Daar zijn alle hotels en B&B “complet” dus gaan we naar de camping. Lekker beschut plekje en met de zon erbij. Simon doet de boodschappen en verzorgt de maaltijd. Als dank hoeft hij niet af te wassen.

• 01 Juli 2017 - 20:57

Wil Veldkamp:

Zo te horen gaat alles goed met jullie
    en verloopt de fietstocht voorspoedig.
    Jammer dat Piet juist nu overleden is.
    Maar was niet echt een verrassing.
    Wens jullie heel veel sterkte, succes
    en goed fiets weer.

Gr.
    Wil Veldkamp

• 01 Juli 2017 - 21:03

Maaike:

Hè, jullie zijn in Bergues geweest. Kennen jullie de film Bienvenus ches les chi's, die speelt zich daar af. Mensen schijnen er zeer apart te praten maar het is jullie dus gelukt om koffie te bestellen! En dan ben je zomaar in France! Goed hoor bikkels.
    Fiets nog lekker, groetjes Maaike

• 03 Juli 2017 - 21:04

Paul Paijens:

Simon.
    Volgens mij word je vandaag 65 jaar jong. Proficiat ook aan Ans.
    Ik lig in het academisch ziekenhuis in Utrecht vanwege een rot ontsteking in mijn onderarm.
    Nader bericht volgt.

Veel succes